31 Mart 2012

Formula 1 Özel Dosya: Unutulmayan Telsiz Konuşmaları Bölüm-1

Uzun zamandır yazmak istediğim konulardan biriydi bu.Yarış içerisindeki telsiz konuşmaları yarışın doğasını en iyi şekilde yansıtan anlardan biridir.Pilotların, takım direktörlerinin ve yarış mühendislerinin o an içerisinde bulundukları odaklanma, gerilim, öfke, stres, çaresizlik, keyif ve mutluluklarıyla söylenmiş yarış anını izleyiciye en iyi yaşatan o anlar bazense takım emirleri ve telkinler gibi tarihi anlarında belgeleridir.Bende bizi kimi zaman güldüren, kimi zaman şaşırtan kimi zamansa sinirlendiren bu anlardan son yıllara damga vurmuş olanlarından kendi seçtiklerimi paylaşacağım:

-Yer 2010 Avustralya Grand Prix'si yarış direktörü Fernando Alonso'ya 3.5 sn arkadan yaklaşmakta olan Lewis Hamilton'ın bilgisini veriyor ve Alonso'dan yarış konsantrasyonu bozmamak adına tebessüm ettirecek bir cevap geliyor: ''Bilmek istemiyorum!''.









-2006 Çin Grand Prix'si sinde Rubens Barichello'nun yarış mühendisinin motivasyon konuşması içerisinde geçen bir kelime yarış atmosferinin ne kadar rekabetçi ve acımasız olduğunun göstergesi adeta: ''Heidfeld'ten ilk sektörde yarım sn çaldın, lütfen yakala ve 'öldür' O'nu!''.








-Juan Pablo Montoya 2002 Belçika Grand Prix'si sıralama turlarında kendisini engelleyen Kimi Raikkönen'e sinirini telsizden iletiyor: ''F.ckin Raikkönen, you are a f.ckin idiot!''.









-2006 Japonya Grand Prix'sinde BMW-Sauber pit duvarıdan Robert Kubica'ya verilen anlaşılması zor takım emri: ''Git ve Heidfeld'i geç.''.








-Ve 2010 Almanya Grand Prix'sinde Rob Smedley'nin Felipe Massa'ya verdiği tarihi takım emri: ''Fernando senden daha hızlı, lütfen bu mesajı onaylar mısın.''

Murat Özkurt
Devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder